maanantai 13. helmikuuta 2012

Lamppusöpöliini

Kierrellessämme mieheni kanssa Ruotsin suurimmaksi mainostetulla kirpparilla, iskin silmäni ihanaan keramiikkaiseen lampunjalkaan, jonka kuvionti on kolmiulotteinen ja jäljittelee kiedottua kangasta. Valon ja varjon vaihtelu luo erehdyttävän illuusion lampunjalan materiaalista, ja vie ajatukset muinaisen Rooman toogatyyliin.

Vietyämme ostoksemme autoon, kiertelimme vielä etsiskelemässä bongaamaani lampunjalkaan varjostinta. Kauppiaat olivat jo pakkailemassa myymättä jääneitä tavaroitaan, kun mieheni haukankatse tavoitti yksinään ilman jalkaa nakottavan varjostimen, joka näytti sopivan kuin nenä nassuun. Varjostin vaihtoi omistajaa kohtuullisella 50 SeKin hinnalla. Ja katsokaas mikä söpöliini tästä combosta syntyikään: Kokeilin lamppua ensin olohuoneeseen, mihin se ei sopinut ollenkaan. Ehdin jo ajatella, josko tästä sittenkin tuli täysi huti, ja kauppareissu odottaa neutraalimman varjostimen etsinnän merkeissä. Mutta sitten hoksasin, että keittiöstämme puuttui täysin lempeä tunnelmavalaistus ja nostin lamppusen keittiön lipaston päälle. Siihen se sitten jäikin asumaan - lampun lämmin, himmeä, pehmeä valo on täydellinen iltavalaistus keittiöllemme. Yksinkertaisesti vain rrrrrakastan tuota kiedottua kangasta jäljittelevää jalkaa samoin kuin tuota muhkeaa, ajatukset menneeseen vievää varjostinta!! Hinnaksi tuli "kokonaiset" 100 SeK.

Ja me kun luulimme olevamme ihan liian myöhässä liikkeellä, kun ehdimme vasta iltapäivällä kirppikselle. Myöhäinenkin lintu näemmä lampun nappaa, ja parikin.. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti