torstai 14. kesäkuuta 2012

PikkupikkupihaAloitin touhuilemaan kukkasten kanssa heti kun aurinko houkutteli lämmöllään ulos - eli aika aikaisin. Orvokit joutuivat ensimmäisinä yöpakkasten armoille, ja ovat selvinneet hyvin. Orvokkiruukku puskee koko ajan uutta kukkaa ja pituutta. Orvokit asustelevat pikkukuistilla, suojassa sateelta, mutta paistatellen auringossa.Kuistin molemmin puolin olevat parvekeruukut täytin kukkasilla joku viikko sitten. Ja olen jo ehtinyt vaihtaa muutaman kukkasen. Vaaleanpunaiset ahkeraliisat menivät ihan surkean näköisiksi, ehkäpä yöpakkaset säikäyttivät ne. Joten vaihdoin ne pois pikkupetunioihin.Nyt näyttävät kukkaset viihtyvän ja voivan hyvin. Tein vaihto-operaatiossa itselleni hyvin erikoisen valinnan: otin pari keltaista pikkupetuniaa vaaleanpunaisten seuraksi. Olen jostain ihme syystä yleensä vältellyt keltaisia kukkasia, mutta tänä keväänä olen pysähtynyt useammankin kerran kauppareissuilla ihailemaan mm keltaisia ruusuja. Ja yllättänyt todellakin itseni - onhan se tietty mukava huomata, ettei ole ihan niin kaavoihin kangistunut kuin on luullut. :)

Muutimme viime syksynä, joten tämä kevät ja kesä on kuin lahjapakettien availua puutarhan suhteen.. Mitä kaikkea maasta nouseekaan ja minkä värisiä kukkasia erinäisiin pensaisiin ilmestyy. Autotallimme seinustalla kasvavaan pensaaseen aukesivat aikaisin keväällä kauniinkauniit perhosmaiset, keltaiset kukkaset. Keveän, suloisen, raikkaan kauniita! Sain vielä kuvan kevään/kesään viimeisestä (?) kukinnosta (vinkata saa mielellään, jos joku tietää kukkasen nimen):


Kuistillamme roikkuu nyt myös ihan meille upouusi kokeilu: mansikka-amppeli. Olemme aiemmin aina olleet Suomessa pitkällä lomalla mansikka-aikaan. Nyt ajattelin kokeilla, josko saisimme suuta pikkaisen makeaksi amppelista. Realistina olen hiukkasen skeptinen, josko saisin jotain syötävää "tuotettua" ihan itse, mutta sitäkään ei kokeilematta voi tietää.. Haaveena on vielä kotona viljellyt yrtit ja salaatit, mutta niiden yrittely taitaa jäädä ensi kesään.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti