tiistai 25. syyskuuta 2012

Prato ja Firenze

Loppukesästä koulujen jo alettua lähdin mieheni mukaan hänen työmatkalleen Italiaan. Vietimme muutaman päivän Pratossa ja noin vuorokauden verran Firenzessä.

Prato on sympaattinen pikkukaupunki pohjoisessa Italiassa. Rustiikki. Paljon historiaa. Vanhaa kaupunkia muureineen. Hyvin leppoisa ja rauhallinen. Turisteja ei ollut todellakaan haitaksi asti, ainakaan enää elokuulla. Useat pikku kaupoista olivat vielä kiinni omistajien ollessa vielä lomailemassa. Italiassa on elokuu kuulemma Se Lomakuukausi.

Alla muutamia otoksia Pratossa. Kävin siellä tekstiilimuseossa, joka teki todellakin suuren vaikutuksen. Pratolaiset ovat jo 1400-luvulla tehneet aivan uskomattoman monimutkaisia ja upeita kankaita. Alueelle tuli paljon porukkaa Kiinasta jo vuosisatoja sitten. He toivat mukanaan silkin, jota alettiin käyttää menestyksellisesti kankaan valmistuksessa.Alue on edelleen vahva tekstiilin valmistuksessa.Ja muutamia otoksia pikku reissultamme Firenzeen:
Asuimme ihan keskellä Firenzeä tällaisessa söpössä pikku vinttihuoneessa. Katto oli matalalla ja ikkunana pari pientä kattoikkunaa.. Mutta fiilis oli kiva ja sijainti täydellinen!

Lattialaatoitukset ovat myös vaikuttavia!! WOW!Viimeinen kuva kameralla ennen kuin patterit lopahtivat.

 Firenzeen rakastuin kyllä ensi näkemältä. Kaupungissa on samaa eleganssia kuin vanhassa rakkaudessani Wienissä. Tosin Firenze on selkeästi turistikaupunki, mitä Wienin katukuvassa taas ei juurikaan huomaa. Emme joutuneet jonottamaan Firenzessä, kuin emme Wienissäkään.

Firenzessä on muun muassa GUCCIn museo, jossa on esillä tuotteita vuosikymmenten ajalta ja myymälä, jossa myydään uustuotantoa vanhoista suosikeista. Niitä tuotteita ei saa mistään muualta kuin GUCCIn museomyymälästä. Tuotteissa ei ollut hintalappuja. Palvelu museolla oli todella ensiluokkaista. Henkilökuntaa oli reilusti ja opastus oli heti kierroksen alkuun hyvin henkilökohtaista. Saimme myös pienet pahvitaskut, joihin saatoimme keräillä pieniä kortteja, joka osastolta. Korteissa oli tietoa kustakin osa-alueesta, joilla GUCCI on toiminut. Erittäin kiinnostava kierros.
Gucci Museo Firenze

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti