lauantai 4. lokakuuta 2014

Suklaa-vadelmakakku


 
 

 



Meillä osuu syksyyn kunnon pippaloviikko, meistä kolme viidestä täyttää vuosia viikon sisällä. Kakkuja tulee silloin leivottua ainakin kaksi. Tänä vuonna vanhimmaiseni toi kakunleivontaan ihan uutta inspiraatiota - laitoimme kokeiluun täytekakun suklaapannacotta - vadelmavaahto-täytteellä. Marsipaani päälle. En ole koskaan tehnyt kakkua noilla täytteillä, enkä marsipaanipäällysteellä - joten kokeilemalla edettiin.

Pannacottaa jouduin hyydyttelemään yön yli jääkaapissa, jotta sain siihen oikean rakenteen. Vadelmavaahdon tein jäisistä vadelmista, kuohukermasta ja lisäsin vähän sokeria - jätin vaahtoon tarkoituksella pikkuisen kirpeyttä. Vaahto selvisi hyvin ekstrayöstä jääkaapissa. Päällimäiseksi marsipaanin alle laitoin suklaapannacotta-kerroksen, ja sitä olisi voinut laittaa paksummankin kerroksen. En vain tiennyt kuinka se sinne asettuu, päällimmäiseksi, mutta kuitenkin marsipaanilevyn alle.

 

Kakusta tuli kerrasta suosikki - perhe tykkäsi. Tämä kakku taitaa jäädä kakkurepertoaariin. Pikkaisen työläs mutta pirtsakka, kiva maku. Ja ensi kerralla tiedän mitä teen ja miten paljon mihinkin menee aikaa. Seuraavalle kerralle saatan vaikka näperrellä lisää marsipaanikoristeita - niiden tekeminen on hirmuisen hauskaa. Syksyn innoittamana pyörittelin pikkuisesta jämäpalasta eri mallisia sieniä - voisin leipasta tässä vielä syyskakun, jonka päällä on itse tehtyjä sieniä ja lehtiä. Marsipaanimassasta, ja maalata ne elintarvikevärillä. 

Oletko muuten katsonut sarjaa Cake Boss? Aivan superihana ja inspiroiva sarja!! Ja mitä kakkuja..! <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti